Priset på reparationer baseras på en timkostnad på 1000:- exklusive moms. Det inkluderar inte strängar och reservdelar, och ska ses som ungefärliga, då det är ofta svårt att uppskatta nödvändig arbetstid i förväg på större och komplicerade arbeten. Vi har listat de vanligaste uppdragen här för att du ska kunna få en uppfattning. Hittar du inte priset på det du vill ha utfört på din gitarr, ber vi att du kontaktar oss. Vi lämnar kostnadsförslag på alla reparationer när vi har undersökt instrumentet.


Hemförsäkring täcker ofta skador på gitarrer

Vid större skador på värdefulla instrument kan du kontakta ditt försäkringsbolag. Hemförsäkringen täcker ofta en stor del av reparationskostnaden. Orderbekräftelsen du får av oss när du lämnar in gitarren för reparation, fungerar oftast utmärkt som underlag till försäkringsbolaget. Behöver de fler uppgifter, kan de kontakta oss direkt.


Omslipning av bandstavar 3750:-

 - Standardservice ingår vid bandslipning.

 - 2000:- som tillägg vid service eller andra reparationsarbeten


Byte av bandstavar 6000:-

 - Riktning av greppbrädan 1000:-

 - Rostfritt eller mässing bandstavar 1000:-

 - Hals med kantlister 500:-

 - Greppbräda med stora inläggningar och utsmyckning 500:-

 - Lackering av greppbrädan 1500:-


Halsomsättning limmad hals från ca 8000:-

 - Detta är ett ungefärligt pris, arbetet kan vara komplicerat på gamla eller skadade instrument. Vi ger dig exakt  kostnadsförslag efter undersökning av instrumentet.


Halsomsättning Skruvad hals på akustisk gitarr från ca 6000:-

- Halsfästen som är skruvade, men har limmad greppbräda kostar något mer.


Halsomsättning Taylor NT 3750:-

- Ändring av halsvinkel till Taylor standard. Eventuell ny stallsadel tillkommer.


Stallreparation från ca 3500:-

 - När stallet börjat lossna eller har lossnat helt, men är återanvändbar. Spruckna eller kraftigt deformerade stall bör bytas ut.

 - Nytt stall kostar olika, priset beror på typ, material och tillverkningsmetod. 


Halsreparation från ca 12000:-

- Spruckna eller brutna halsar är ofta komplicerade att reparera på ett hållbart och snyggt sätt. Vi måste bedöma fallen individuellt för prissättning.


Sprickor

 - Reparation av sprickor måste bedömas individuellt. Orsaken till sprickan, materialet, ytbehandlingen, åldern av sprickan, placeringen på instrumentet, åtkomsten på insidan i gitarren och en del andra omständigheter gör stor skillnad på nödvändig arbetstid. Vi lämnar kostnadsförslag  efter undersökning av instrumentet.