Priset på reparationer baseras på en timkostnad på 1000:- exklusive moms. Det inkluderar inte strängar och reservdelar, och ska ses som ungefärliga, då det är ofta svårt att uppskatta nödvändig arbetstid i förväg på större och komplicerade arbeten. Vi har listat de vanligaste uppdragen här för att du ska kunna få en uppfattning. Hittar du inte priset på det du vill ha utfört på din gitarr, ber vi att du kontaktar oss. Vi lämnar kostnadsförslag på alla reparationer när vi har undersökt instrumentet.


Hemförsäkring täcker ofta skador på gitarrer

Vid större skador på värdefulla instrument kan du kontakta ditt försäkringsbolag. Hemförsäkringen täcker ofta en stor del av reparationskostnaden. Orderbekräftelsen du får av oss när du lämnar in gitarren för reparation, fungerar oftast utmärkt som underlag till försäkringsbolaget. Behöver de fler uppgifter, kan de kontakta oss direkt.


Omslipning av bandstavar 3750:-

 - Detta rekommenderas inte om bandstavarnas höjd är för låg, slitaget på dem är stor, eller om halsen behöver riktas. Standardservice ingår vid bandslipning.

 - 2000:- som tillägg vid service eller andra reparationsarbeten


Byte av bandstavar 6000:-

 - Evo eller rostfria bandstavar 1000:-

 - Hals med kantlister 500:-

 - Hals med stora inläggningar och utsmyckning 500:-

 - Lackering av greppbrädan 1500:-

 - Riktning av greppbrädan ca. 1250:-


Halsomsättning Taylor NT 3000:-

 - Ändring av halsvinkel till Taylor standard. Eventuell ny stallsadel och strängar tillkommer.


Halsomsättning Skruvad hals på akustisk gitarr 6000:-

 - Är greppbrädan limmad på locket eller andra delar av gitarren, räknas det som limmad hals.


Halsomsättning limmad hals ca 9000:-

 - Detta är ett ungefärligt pris, arbetet kan vara komplicerat på gamla eller skadade instrument. Vi ger dig exakt  kostnadsförslag innan arbetet utförs.


Sprickor

 - Reparation av sprickor måste bedömas individuellt. Orsaken till sprickan, materialet, ytbehandlingen, åldern av sprickan, placeringen och åtkomsten i gitarren och en del andra omständigheter gör stor skillnad på nödvändig arbetstid. Vi lämnar kostnadsförslag  efter undersökning av instrumentet.